Blokk

A streaming kora – A mozi, mint innovációs tér


Szekció

Összes blokk

Játékidő

90 perc

Szekció

Összes blokk

Játékidő

90 perc

Szükséghelyzet vagy helyzetelőny?

A 2020-as járványhelyzet egyik jelensége a streaming platformok fokozott relevanciája világszerte; már Magyarországon is számos szolgáltató elérhető a moziba-nem-járó, de filmrajongó közönség számára: a Filmio, az HBO Go, a Netflix, a Távmozi és a Cinego is mind a megváltozott filmnézési szokásokat igyekszik kiszolgálni. Mekkora sikere, elérése, nézettsége van itthon ezeknek a platformoknak? Hogyan egészíthetik ki a mozik és a streaming szolgáltatók egymás munkáját, avagy mennyiben konkurensei egymásnak. Hogyan tudnak a fesztiválok bekapcsolódni a streaming platformok működésébe, filmkínálatába? Miben és mennyire befolyásolja a streaming egyre fontosabb szerepe a forgalmazók marketing stratégiáját?

2020-ban, a pandémia évében sokan beszélnek a mozi haláláról, és tény, hogy talán még sosem kellett ekkora kihívásokkal szembesülnie ennek a formátumnak. Ugyanakkor a mozizás már túlélte a világháborúkat, a rádió, a televízió és a videotékák megjelenését, ezért hiszünk benne, hogy a koronavírus járvány hatásaival is megküzd. Ehhez azonban innovatív gondolkodásra van szükség; mivel készülnek a magyar mozitulajdonosok, hogy visszacsábítsák, illetve megtartsák a közönségüket?

A beszélgetés résztvevői: Bognár Péter, a magyarhangya alapítója, Gyenis Ajándok, Cinego ügyvezetője, Jung Zsuzsanna, a Nemzeti Filmintézet Forgalmazás Támogatási igazgatója, Liszka Tamás, a Budapest Film vezetője és az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója és főszervezője

Moderátor: Deák Dániel