Blokk

Friss Hús Kids 2


Szekció

Összes blokk

Játékidő

75 perc

Szekció

Összes blokk

Játékidő

75 perc

Filmválogatás 7-9 éveseknek

Rövidfilmek a legfiatalabbaknak – mert nem lehet elég korán kezdeni!

A filmeket magyar nyelven, angol felirat nélkül vetítjük.

Közmondások (Rendező: Weisz Béla) 1’

A sorozat epizódjai mozgóképes példabeszédek, melyek tréfás állatmesék formájában dolgozzák fel a magyar közmondások, szólások és egyéb rövid, népi szentenciák színét-javát. Első epizód: Az epizód szerint, aki elvész a részletekben, az gyakran nem látja meg a dolog lényegét. Második epizód: Az epizód szerint mindenkit az foglalkoztat leginkább, amire vágyik. Harmadik epizód: Az epizód szerint mindenki a maga hasznát keresi, a saját érdekét tartja a legfontosabbnak.

Luther - Miből lesz a cserebogár? (Rendező: Richly Zsolt) 13’

A Luther Márton életéről szóló sorozat a reformáció emlékévére készül. Első epizódja a kis Luther gyerekkoráról szól és első találkozásáról a Bibliával.

Draco a borzasztó (Rendező: Kelen Bálint) 11’

A Szörnyképző Intézet tanulói a nyári szünetből visszatérve szembetalálják magukat az új tanárnővel, Mandragórával. Mandragóra utálja a gyerekeket, mert akadályozzák őt álmai megvalósításában, hogy zenei karrierbe kezdjen. Csak egyetlen megoldás lehetséges, ha felgyorsítja a gyerekek fejlődését.

Partizánok (Rendező: Szabó Szonja) 18’

A film egy gyerekkori barátság történetét meséli el, 1959 őszén, Budapesten. Jancsika és Feri kilenc évesek, életüket összefűzik a közös események: mikor Feri megvédi gyengébb barátját, amikor az üveggolyókat nyer, de a nagyobbak elveszik tőle, és az együtt elkövetett csínytevések, mikor a lányöltözőbe kukucskálnak és az edző megszégyeníti őket a lányok előtt, vagy a hangos partizánosdi, amivel naponta bosszantják a házmesternőt. Nem is sejtik, hogy barátságuk milyen veszélyes terepen születik. Egy nap Feri apjának a vezényletével tartóztatják le és hurcolják el Jancsika apját, aki az ötvenhatos események résztvevője volt. A házkutatás során megtalálják a lyukas nemzeti zászlót, ami akkoriban elég volt a halálbüntetéshez.

A kozmosz nagykövetei (Rendező: Klingl Béla) 8’

A kozmosz nagykövetei Animációs rövidfilmünkben a Föld első (képzeletbeli) találkozását mutatjuk be egy idegen civilizációval. Mindez 54 évvel ezelőtt történt, amikor az emberiség pechjére, a találkozás alanyai nem az emberek voltak.

Mindenki (Rendező: Deák Kristóf) 25’

Az Oscar-díjas rövidjátékfilm az összefogás erejéről és a versenyszellem káros mellékhatásairól mond el egy felemelő történetet.

A Polgár lányok (Rendező: B. Nagy Ervin) 7’

A ’80-as évek sakkvilágbajnoka, Garry Kasparov képtelenségnek tartja, hogy a női sakkozók valaha is egy szinten lesznek a férfi nagymesterekkel. A pedagógus Polgár szülők első gyermeke, Zsuzsa, alig pár évesen bukkan rá egy sakkfigurára a nappali fiókban. Édesapja elhatározza, sakkzsenit nevel belőle, ahogyan két kisebbik lányából, Zsófiból és Juditból is. A három lány hétköznapjai magántanulóként a szülők felügyeletével tanulással, sakkal, ping-ponggal, játékkal és utazással telik. Sorra verik meg ellenfeleiket, felnőtteket is. Judit egy nap Kasparovval találja magát szemben egy nemzetközi versenyen.