Blokk

Péterfy Bori röviden – Beszélgetés és vetítés


Szekció

Összes blokk

Játékidő

90 perc

Szekció

Összes blokk

Játékidő

90 perc

Péterfy Borit nem kell bemutatni senkinek: mindenki ismeri a Péterfy Bori and the Love Band frontemberét, a Krétakör és a Terápia sztárját. De talán kevesebben tudják, hogy Bori rengeteg rövidfilmben is szerepelt, a legváltozatosabb karaktereket formálva van: a Napszúrásban intézeti nevelő, a Paktumban gimnáziumi tanár, a Vénusz átvonulásban pedig taxisofőr. Miért jó egy sztárnak pályakezdő rendezők kisfilmjében szerepelni, milyen lehetőségeket, új tudásokat kínál egy kisfilmes főszerep és hogy emlékeznek vissza a filmekre az alkotók?

A beszélgetés résztvevői: Horvát Lili filmrendező, Nagypál Orsi filmrendező, Milojev Zsanett filmrendező, Péterfy Bori énekes, színész

Moderátor: Pozsonyi Janka

Vetített filmek:

Paktum / Paktum (Rendező: Nagypál Orsi) 17’

Egy titokzatos rúdtáncosnő és egy férfivá váló fiú találkozása egy lepukkant budapesti sztriptízbárban, mely meglepő fordulatot hoz, amikor felismerik egymást a "civil" életükből. Vajon meg tudják-e úszni a kínos leleplezést?

Vénusz átvonulás / Transit of Venus (Rendező: Milojev Zsanett) 14’

A Vénusz átvonulás előestéjén járunk. A budapesti kihalt utcákon egy taxis bolyong, aki fuvarra vár. A rádióműsor éjszakai adásában egy fizikussal beszélgetnek a jelenségről. A taxishoz beszáll egy nő. Beszélgetni kezdenek.

Napszúrás / Sunstroke (Rendező: Horvát Lili) 35’

Két nő találkozásának története. Maja tizenhét éves, még maga is gyerek, de már van egy kisbabája, akivel egy nevelőintézetben él. Egyszerre küzd az anyaszereppel és a szabadságvággyal. Sorsa fordulóponthoz ér, amikor új nevelőt kap, a negyvenéves Rózsa személyében. Maja és Rózsa megváltoztatják egymás életét, s találkozásuk az alig féléves gyerek sorsát is meghatározza.