Másodszorra rendezik meg a CEE Animációs Workshopot

Ismét megrendezik a CEE Animációs Workshopot, mely egy három, hatnapos modulból álló képzési program animációs szakemberek számára. Jelentkezési határidő október 22.

A CEE Animációs Workshop egy egyéves képzési program, amely projektfejlesztésre és szakmai kapcsolatépítésre ad lehetőséget producerek és kreatív csapatuk számára, mindenféle hosszúságú és típusú (rövidfilm, egészestés film, sorozat) animációs vagy hibrid projektre fókuszálva. A cél, hogy az alkotóknak segítséget nyújtsanak tartalomfejlesztés területén a forgatókönyv-fejlesztéstől kezdve a művészeti és gyártási tanácsadásig. A workshopon elismert nemzetközi szakértők tartanak előadásokat a gyártás, a marketing és a forgalmazás legújabb trendjeiről, esettanulmányokat mutatnak nemzetközi koprodukciókról, pénzügyi és jogi kérdésekről, valamint további fontos témákat mutatnak be.

A workshopon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy különböző profilú művészeket vonjanak be a csapatmunkába, akik különböző nézpontokkal és tapasztalatokkal ismertethetik meg a résztvevőket. A program célja a producerek és kreatívok bevonása a nemzetetközi animációs iparágba, valamint animációs projektek fejlesztése a jelenlegi piaci és forgalmazási igényeknek megfelelően. A workshopok mellett lehetőség lesz a projekteket pitchelni és online tanácsadást is kapni. 

A CEE Animációs Workshop három, hatnapos modulra oszlik. Az első modul a tartalomfejlesztésre, a második a gyártásra és finanszírozásra, a harmadik pedig a piacon való megjelenésre fókuszál. A harmadik etap a CEE Animációs Fórum (korábban Visegrádi Animációs Fórum / VAF) alkalmával lesz.

Kik vehetnek részt a CEE Animációs Workshopon?

  • producerek és a kreatív csapatuk (rendezők, forgatókönyvírók) bármilyen hosszúságú, még fejlesztés alatt álló animációs projekttel
  • animációs szakemberek, akiknek nincs projektjük (stúdiók képviselői, köz- és magánalapítványok dolgozói, értékesítési, forgalmazói és marketingválalatok képviselői, műsorszolgáltatók, stb.)

Pályázni a következő országokból lehet: Albánia, Bosznia-Hercegovia, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Izland, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Málta, Moldova, Montenegró, Norvégia, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tunézia, Ukrajna

Jelentkezési határidő: október 22. 

A három, hatnapos workshop időpontja:

  • 2018. november 30. - december 6., Ljubljana, Szlovénia
  • 2019. március 20-26., (szervezés alatt)
  • 2019. május 3-9., Třeboň, Csehország

Részvételi díj:

  • fejlesztés alatt álló animációs projekttel jelentkező producereknek: 1800 EUR
  • további kreatív csapattag (projektenként): 900 EUR
  • projekt nélküli jelentkezők: 1800 EUR

Ösztöndíjas jelentkezésre is lehetőség van. Ha ösztöndíjra jelentkeznél, küldj egy motivációs levelet kitérve az ösztöndíj indokaira a submissions@ceeanimation.eu e-mail címre.

A részvételi díj mindent magában foglal, kezdve a szállástól és étkezéstől, az online forgatókönyv-tanácsadáson át a pitchfórumon való részvételig. Az utazási és egyéb felmerülő költségeket a résztvevők állják.

Hogyan jelentkezzek?

Az ezen a linken található jelentkezési lap kitöltésével és a dokumentumok elküldésével (határidő: október 22.)

via CEEAF

Támogatók
Partnerek
w-100