Ők zsűrizik a 9. Friss Hús filmjeit

Ismerjétek meg a 9. Friss Hús rövidfilmfesztivál magyar és nemzetközi versenyprogramjának zsűritagjait!

A MAGYAR VERSENYPROGRAM ZSŰRIJE

Péterfy Bori énekesnő-színésznő pályafutása a kilencvenes évek elején kezdődött Budapesten, ahol a virágkorát élő alternatív színházi közeg aktív szereplője volt. Az Arvisura, a Pintér Béla Társulat és a Krétakör Színház után a Nemzeti Színház tagja volt Alföldi Róbert igazgatása alatt. Azóta szabadúszó, jelenleg a Katona József Színházban, a Proton Színházban, az Orlai produkcióban és az Átriumban játszik. A Poligamy és a Napszúrás című filmekben nyújtott alakításáért 2010-ben a legjobb epizódalakítás díját kapta a filmkritikusoktól. Főszerepet játszott az HBO Terápia című sorozatában is.

Olmo Omerzu Szlovéniában született, a prágai FAMU-n végezte filmes tanulmányait. Első filmjei a Berlinálén és a San Sebastian Filmfesztiválon debütáltak, míg a harmadik egészestés filmje, a Winter Flies elnyerte a legjobb rendező díját a 2018-as Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, 6 Czech Lions díjat kapott, és beválogatták a 2018-as Toronto IFF versenyprogramjába is. (A Friss Húson is vetítjük!) Olmo filmjei az emberi természetről, a családi kapcsolatokról szólnak, és azokat az embereket vizsgálja, akik önmaguk felé állított elvárásaik rabjai.

Reisz Gábor 2014-ben készült VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című diplomafilmje számos nemzetközi fesztiválon szerepelt és az év egyik legnézettebb magyar filmje volt a mozikban. A cannes-i fesztivál Residence programjában írt második, Rossz versek című nagyjátékfilmjét. a 2019-es Magyar Filmdíjon négy kategóriában is díjazták.

Péterfy Bori, Olmo Omerzu és Reisz Gábor

A NEMZETKÖZI VERSENYPROGRAM ZSŰRIJE

Ugrin Julianna a 2011 óta működő független filmprodukciós cég, az Éclipse Film alapítója és tulajdonosa. Több mint tíz éve dolgozik nemzetközi produkciókon. Filmjei közül az Egy nő fogságban, a Könnyű leckék vagy az A monostor gyermekei többek között az EFA-n, a Sundance-en, az IDFA-n, Locarnóban, a DOK Leipzig-en, a Hot Docs-on, Sheffieldben és Szarajevóban versenyeztek. 2013 óta tanít a Színház és Filmművészeti Egyetemen. 2019-ben a Cannes Filmfesztivál Producers on the Move szekciójába válogatták. A DunaDOCK dokumentumfilmes programsorozat főszervezője, a Magyar Filmakadémia, a MADOKE, a DAE és az EFA tagja.

Szilágyi Fanni a Színház és Filmművészeti Egyetemen végzett 2013-ban operatőrként, majd film rendezői mester diplomát szerzett. 2015-ben elnyerte a Legjobb Magyar Rövidfilm díját a Friss Hús Filmfesztiválon A kamaszkor vége című munkájával. A filmet beválogatták a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is. 2016-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját. Rövidfilmjei számos európai és nemzetközi filmfesztiválon versenyeztek. 2019-ben két magyar tv sorozatot rendezett. Jelenleg első nagyjátékfilmjének utómunkáján dolgozik.

Igor Prassel 1971-ben született Koperben. 2002-től vetít animációs válogatást a szlovén Cinematheque-ben, ahol jelenleg kurátorként dolgozik. Számos animációs- és rövidfilmfesztivál programjának összeállításában, és annak zsűrizésében vett rész. 2010 óta tart előadásokat az animációs film történelméről és elméletéről a Nova Gorica-i Egyetemen. 2012-ben könyvet írt a szlovén animáció történetéről. 2004-ben megalapította az Animateka Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, melynek azótaművészeti vezetője.

Szilágyi Fanni, Igor Prassel és Ugrin Julianna
Támogatók
Partnerek
w-100