Blokk

Friss Hús Kids 1


Szekció

Összes blokk

Játékidő

90 perc

Szekció

Összes blokk

Játékidő

90 perc

Animációs filmválogatás 4-6 éveseknek

Rövidfilmek a legfiatalabbaknak – mert nem lehet elég korán kezdeni!

A filmeket magyar nyelven, angol felirat nélkül vetítjük.

Hídmester (Rendező: Halasi Bálint) 2’

Sok-sok budapesti kisgyereket ámítanak ezzel a szülei, és bizony nem egy sokáig lesi is a pillanatot, hogy mikor kaphatja rajta a hídmester amint behúzza a hidat a vár gyomrába. Az építményt az időjárás viszontagságaitól megkímélő mesebeli teremtmény mondakörének megközelítésén az alkotók csavartak egy alaposat, így a rövidfilm még azoknak is fog pár meglepetést okozni, akiknek már gyerekkorukban is sokat mesélték a szüleik a történetét.

Tündérek a budai hegyekben (Rendező: Molnár Eszter) 2’

A budai hegyvidék erdőségeinek mondabeli lakója volt Csile, a tündér. Amikor a főváros német helyneveit magyarosították 19. század derekán, Buda egyik ormát is róla nevezték el, amiből egy évszázaddal később, kis félrehallással megszületett a ma használt Csillebérc változat.

Hortobágyi darumese (Rendező: Lugosi István) 14’

Költözik a Daru család: úti céljuk a Hortobágy sokszínű élőhely szigete. Legifjabb porontyuk azonban mit sem tud még az őt körülvevő világról. Felfedezőútra indul hát, melynek során megannyi mókás és érdekes állattal találkozik, sőt, egyikükben igaz barátra lel.

Kormos mesék (Rendező: Richly Zsolt) 7’

Hét kis rókakölyök elhagyja a mamáját és a vackát. Félik a telet, de elképzelni nem tudják, milyen az. Amíg erről sorra kérdezik az erdő lakóit, múlik a tavasz, a nyár, az ősz, beköszönt a hideg tél. Eközben maguk is felcseperednek, és vastag veres bundájuk már megvédi a hét kamasz rókát a hótól, a fagytól és a jégtől.

Odakint (Rendező: Orosz Judit) 9’

A MOME animációs mesterszakán készült diplomamunka egy társaival bújócskázó kislányról szól, aki búvóhelykeresés közben elmerül a kertben, majd egészen távolra keveredik onnan.

Bab Berci együtt sír Nuuszi Kuuszival (Rendező: Kovács Márton) 7’

Bab Berci bánatos jajgatásra lesz figyelmes, és követi a hangot erdei házától egy patak partjára, ahol rálel a neszek forrására. A sírdogáló idegen nem más, mint Nuuszi Kuuszi a varázsló. Bercit csodálattal tölti el, hogy megismerhet egy igazi varázslót, és arra kéri őt, hogy varázsoljon neki egy minden-ízű fagylaltot. Azonban a varázslat nem úgy alakul, ahogy Berci szeretné.

Marci kertje (Rendező: Benkovits Bálint) 8’

A kilencéves Marcit szülei elszakítják kedvenc videojátékaitól és leviszik a vidéki nyaralóba. Odalent összebarátkozik a szomszéd kislánnyal, Lizzivel, és lassan megszereti a kertészkedést is. Közben pedig megismerteti Lizzit és a kislány nagymamáját az internet csodáival.

Lajos és Laci (Rendező: Simonyi Balázs) 12’

A film a túlsúlyos és magányos Lajos története, aki egy balesetnek köszönhetően megismerkedik Lacival. Közös kalandjaikon keresztül kinyílik számára a világ, közösen vágnak bele a súlyemelő világbajnokság megrendezésébe is.