A Friss Hús a Pop Up Film Residency Visegrad magyar partnere

BDFF projekt is részt vehet a Pop Up Film Residency Visegrad programjában.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Filmfesztivál, a Ji.hlava Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál és a New Horizons Nemzetközi Filmfesztivál együttműködésével a Pop Up Film Residency Visegrad háromhetes forgatókönyv-fejlesztési kurzust indít Pozsonyban, amelyre cseh, magyar, lengyel és szlovák filmtervek alkotói jelentkezhetnek. A projekt a V4-es országokban készülő egész estés filmek forgatókönyvírói és fejlesztői szakaszát támogatja. 

A Pop Up Film Residency egy filmszakmai műhely, amely rugalmas fejlesztési lehetőségeket biztosít elsősorban közép-európai filmkészítőknek olyan rangos szakemberek részvételével, mint Ada Solomon, a román újhullám talán legjelentősebb producere vagy Matthieu Darras, a Torino Filmlab korábbi vezetője. Legújabb projektjük, a Pop Up Film Residency Visegrad a régió országainak jelentős fesztiváljainak részvételével indul, hogy fejlesztési lehetőséget biztosítsanak cseh, magyar és szlovák filmeseknek. Minden projekt mellé egy-egy nemzetközi mentort jelölnek ki a szervezők, emellett az alkotók a régió számos filmes szakértőjével is együtt dolgozhatnak terveiken. A kurzust 2021. március 10-31. között tartják Pozsonyban.

A kiválasztott cseh, szlovák, lengyel és magyar filmtervek a New Horizons Studio+ , a Ji.hlava filmfesztivál által alapított Emerging Producers program, valamint a Friss Hús Budapest Debut Film Forum szakmai fórumjain bemutatott projektek közül kerülnek be.

A Budapest Debut Film Forum a Friss Hús egyik legújabb projektje, Közép-Európa legígéretesebb elsőfilmes terveinek ad lehetőséget a fejlesztésre, illetve – egy prezentációs fórum keretében – a bemutatkozásra – a Pop Up Film Residency-vel együttműködésben a BDFF-es projektek újabb szakmai lehetőséget kapnak.

További információk a Pop Up Film Residency oldalán olvashatók.

Támogatók
Partnerek
w-100