Az Oscar-díjas Ida és Hidegháború producere is jön a Friss Hús fesztiválra

Ewa Puszczynska (az Ida és a Hidegháború c. filmek producere), Jakab Juli (forgatókönyvíró, színésznő, a Napszállta főszereplője), Kristóf György (a cannes-i hivatalos programba beválogatott Out rendezője), valamint a magyar és nemzetközi filmszakma további prominens képviselői részvételével rendezik meg az első Budapest Debut Film Forumot (BDFF) a Friss Hús fesztivál keretében.

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szervezői új filmes fórumot hirdettek meg 2019-ben, ahol a közeljövő legígéretesebb közép-európai filmprojektjei mutatkoznak majd be. A március 26–27-én megrendezendő eseményre három magyar filmtervet is beválogattak: a Kék Pelikan (r. Csáki László), Begyulladva (r. Dudás Balázs) és Kilakoltatás (r. Fazekas Máté Bence) című projekteket.

A Budapest Debut Film Forum keretében Budapesten gyűlnek össze a kelet-közép-európai régió kiválasztott elsőfilmes terveinek alkotói. A meghívott filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek mind fontos szakmai múlttal bírnak, és mindannyian első nagyjátékfilmjük tervét fejlesztik hazájukban. A magyar fővárosba érkező alkotók az itt töltött két nap alatt kifejezetten az ő filmtervükkel foglalkozó tutorokkal dolgoznak majd együtt. A fejlesztési konzultációkon túl több filmszakmai programon is részt vesznek, ahol a magyar és az európai filmszakma jeles szereplői szólalnak fel. A kötött programokon túl természetesen kapcsolatépítésre is sor kerül, illetve az egyik alkotó egy prezentációval egybekötött, a jelenlévő szakemberekkel közös projektértékelésen 1000 eurós fejlesztési támogatást is nyer.

Egyes szakmai programok elérhetőek a nagyközönség számára is.

Regisztráció itt: https://goo.gl/forms/FVYWCED13wjqmGv32 

A beválogatott projektek:

  • Victim – Michal Blasko (Szlovákia)
  • Kék Pelikan – Csáki László (Magyarország)
  • Begyulladva – Dudás Balázs (Magyarország)
  • Kilakoltatás – Fazekas Máté Bence (Magyarország)
  • Eternity Package – Magdalena Ilieva (Bulgária)
  • Neither Voice – Ester Ivakic (Szlovénia)
  • The Sweet Bitterness of Ripe Pomegranates – Andrey Volkashin (Macedónia)
  • October – Cristian Pascariu (Románia)

A BDFF támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap és a magyarországi Kreatív Európa Iroda.

Dátum:Március 26–27.

Helyszín: CEU – Central European University – Oktober Hall (Október 6. u. 7. Budapest 1051)