Elindult a nevezés a 7. Friss Húsra

Elindult a nevezés a 7. Friss Húsra

Már megnyílt a nevezés a 7. Friss Húsra, melyet 2019. március 25. és 31. között rendeznek meg.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte – a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenkicímű rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. A hazai közönségnek a Friss Húson bemutatkozó filmek gyakran kerülnek be Cannes, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába.

Ahogy tavaly is, az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek a magyar programban. A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, illetve a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről. 2018-ban először láthattak a nézők LMBTQ és horror témában rövidfilmes válogatást, mellyel a 7. Friss Húson is találkozhatnak majd.

Nevezni az alábbi címen lehet: https://filmfreeway.com/FrissHus

A nevezés feltételei:

  • Maximum 35 perces játékidő élőszereplős és dokumentumfilmek esetében, animációknál maximum 20 perc hosszúság.
  • Az alkotás 2017. január 1. után készült.
  • A filmet korábban nem nevezték a Friss Hús rövidfilmfesztiválra.
  • Műfaji és technikai megkötés nincs.
  • LMBTQ és horror filmek esetében külön kategóriában lehet nevezni, de ezek szintén esélyesek a versenyprogramba való beválogatásra.

Nevezési határidők és díjak:

  • "Early Bird" határidő: 2018. június 15. (nevezési díj a magyar versenyben: $10)
  • Határidő: 2018. október 1. (nevezési díj a magyar versenyben: $15-20)

A verseny nevezési feltételeiről a Filmfreeway oldalán lehet tájékozódni.