Félidőnél jár a X. Friss Hús – Teltházas vetítések és fesztiválhangulat a Toldi Moziban

Félidőnél jár a X. Friss Hús – Teltházas vetítések és fesztiválhangulat a Toldi Moziban

Szerdáig láthatók a legfrissebb hazai és nemzetközi rövidfilmek a X. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon. A magyar versenyprogram további premier- és ismétlő vetítései szinte kivétel nélkül teltházasak, de a Városháza udvarán tartott szabadtéri előadásokat és a szakmai kísérőprogramokat is nagy érdeklődés övezi.

A Friss Hús hátralévő napjaiban a három soron következő magyar versenyfilmes blokk premierje mellett lehetőség lesz bepótolni a fesztivál elején bemutatott alkotásokat is. A hazai frisseken kívül külföldi dokumentum-rövidfilmek, valamint a nemzetközi versenyfilmek is műsoron maradnak, akárcsak a X. Friss Hús tematikus blokkjai, azaz a sportfilmek, a @Midnight, valamint a Queer Dreams szekciók.

Folytatódik a Friss Hús Quickie-vetítéssorozat is, melynek keretében három változatos műfajú rövidfilmet láthatnak azok, akiknek csak késő este van egy szűk órájuk mozizni. A Quickie fontos eleme a meglepetés: minden vetítésen egy hazai, egy nemzetközi és egy dokumentum-rövidfilmet láthatnak az érdeklődők, de az adott blokk címeit a szervezők csak aznap délelőtt jelentik be. A fesztivál a legkisebbeket is várja. Hétfőn 11 órától és 14 órától a Friss Kids 1. az óvodás, a 11:15-től és 15 órától induló Friss Kids 2. pedig az általános iskolás korosztálynak szóló animációs filmek szerepelnek a kínálatban.

A szerdai díjátadót követően 19 órától és 21 órától is a nyertes filmeket vetítik a Toldi mozi nagytermében, a fesztivál utáni szombaton pedig a Best of Friss Hús 2022 válogatással lehet majd bepótolni vagy épp újranézni a kedvenceket.

A Friss Hús korántsem csak a sötét mozitermekben zajlik. A Városháza téren az idei magyar rövidfilmek óriásplakátjai adják át a versenyprogram hangulatát és sokszínűségét. Pénteken a fesztivál alapítói DJ-ztek, Deák Dániel és Áprily Zoltán gondoskodtak róla, hogy a fesztivál közönsége hajnalig mulasson. A vasárnap este is izgalmasnak ígérkezik, 23 órától a Microdosemike zenekar a jazz, a világzene, a népzene, a klezmer és a pszichedelikus rock elemeit ötvözve fogja megtáncoltatni a filmszerető közönséget.

A X. Friss Hús teljes programja ezen a linken oldalon érhető el. Jegyek a Toldi Mozi pénztárában és a mozi honlapján válthatók. A szabadtéri vetítésekre a TIXA oldalán kaphatók jegyek.

Támogatók
Partnerek
w-100