Francia szerelmek és animációk a Friss Húson

Francia szerelmek és animációk a Friss Húson

A Friss Hús idén a Francia Intézettel közösen dupla francia válogatással készül: egy blokk a szerelmi témájú filmeknek, egy pedig az animációknak.

A French Kiss programban látható Bucsi Réka kisbolygók és élőlényeik szerelmét bemutató LOVE-ja, Jérémie Lopez Inlove című kisfilmje egy közel-keleti faluban szövődő katonaszerelmet jelenít meg, egy csodálatos motorbicikli iránti rajongás áll Camille Lugan La Persistente című alkotásának középponjában, Charline Bourgeois-Tacquet egy váratlan szerelem kialakulását ábrázolja egy vidéki nyaralás során a Pauline asservie című rövidfilmben, Laure Bourdon Zarader pedig két kisgyerek közti elválaszthatatlan köteléket mutat be.

Charline Bourgeois-Tacquet: Pauline asservie

Cake & Co. címet viselő, kifejezetten animációs válogatásban négy alkotást vetítenek. Paul Cabon Storm Hits Jacket (Tempête sur anorak) című filmjében két fiatal tudós menekül a tomboló vihar elől, miközben belebotlanak egy lányba, aki felborítja a két fiú közti szoros barátságot. Boris Labbé La Chute című sötét kisfilmjében az égből szállnak alá mennyei lények és forgatják fel a földi lakók életét, míg Josselin Facon High Summer (Plein été) című filmjében a nyári hőség hatására egy fiatal fiúban kezd ébredezni férfiassága anyját meglátva. A blokk zárásaként Emma De Swaef és Marc James Roels szkeccsfilmje, a This Magnificent Cake! (Ce magnifique gâteau!) látható, mely öt összefüggő epizódban mutatja be az emberi önzőséget, az elveszettséget, és az emberek egymás életére való akaratlan hatását.

Paul Cabon: Storm Hits Jacket

A francia blokkok mellett egy animációs mesterkurzus is lesz a Friss Hús, a Filmalap - Fast Forward Program és a CEE Animation szervezésében. A Friss Hús nemzetközi zsűrijének egyik tagja Jean-François Le Corre francia producer, a Vivement lundi! gyártócég alapítója, aki egy másfél órás előadást tart, melyben bemutatja a koprodukcióban készülő animációs projektek különböző műfaji (rövidfilm, sorozat) és technikai (2D, stop-motion) aspektusait. Szó lesz a nemzetközi partnerekkel való együttműködés folyamatáról, melynek része például a munkafolyamatok megtervezése, a gyártás ütemtervének kivitelezése, a kreatív együttműködés és a pénzügyi források optimális felhasználása. Le Corre többek között saját stúdiójának, a Vivement lundi! előző munkáin keresztül mutatja be a nemzetközi koprodukciók sajátosságait. A cél az, hogy a közönség betekintést nyerhessen egy tapasztalt producer munkájába: milyen stratégiát alkalmaz, amikor nemzetközi koprodukciókon dolgozik – és milyen tapasztalatokat oszthat meg többek között olyan kérdésekben, mint hogy mire érdemes odafigyelni, mielőtt elköteleződünk egy koprodukció mellett, illetve hogyan találjunk külföldi partnereket.

Támogatók
Partnerek
w-100