Friss Hús-különdíj segíti a Branka és a Plantarium fesztiválútját

Friss Hús-különdíj segíti a Branka és a Plantarium fesztiválútját

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon teltházas vetítéseken mutatkozhatott be K. Kovács Ákos rövidfilmje, a Branka és Ducki Tomek animációja, a Plantarium.

K. Kovács Ákos kisfilmje, a Branka a 2018-as pitchfórum nyertese, a kész film premierje pedig a 9. Friss Hús fesztiválon volt. A 20 perces film kivételes érzékenységgel mesél el egy történetet a délszláv háború idejéből. Egy kórház szülőosztályán feszült és megindító pillanatok váltják egymást, melyben egy fiatal lánynak élete legfontosabb döntését kell meghoznia. K Kovács mindezt egy klasszikus filmrendezőhöz méltó filmnyelvvel és vizuális eszköztárral mesélte el.

A lengyel–magyar származású Ducki Tomek legújabb animációja, a Plantarium egy különös, föld alatti kertben játszódik, melyet egy magányos ember gondoz. A hely sivár, fojtogató és felkavaró, ugyanakkor varázslatos. Egy nap az egyik cserépben egy kisfiút talál, akinek körme éppen olyan hosszú, mint a növények hajtásai: elkezdődik a felnőtté válás küzdelmekkel teli útja és az odaadó, mindent feláldozó szülői lét megtapasztalása.

A Branka és a Plantarium is sok szempontból figyelemre méltó film, így nem csoda, hogy felkeltették az új magyar filmforgalmazási startup, a Film Moon figyelmét. A Friss Hús különdíjasaiként a Film Moon szakmai segítséget ad a filmek fesztiválforgalmazásához. Ennek keretében a Branka és a Plantarium alkotói teljes körűen használhatják az oldal hamarosan induló szolgáltatását, az intelligens fesztiválkeresőt, amely segít összeválogatni a megfelelő fesztivállistát az egyes filmek tulajdonságai, illetve a filmkészítők preferenciái szerint.

A Branka fesztiválkörútja a Friss Húson kezdődött, a következő állomás a Krakkói Nemzetközi Rövidfilmfesztivál lesz, a Plantarium pedig éppen a krakkói fesztiválon debütált 2020-ban.

Támogatók
Partnerek
w-100