Már lehet nevezni a 10. Friss Húsra

Már lehet nevezni a 10. Friss Húsra

Október 3-ig várja a nevezéseket a 10. Friss Hús!

A szokásos márciusi dátumot a járvány kétszer felülírta, ez pedig jó apropó volt arra, hogy kipróbáljuk milyen ősszel és nyáron tartani a fesztivált. Végül a nyáreleji alkalom annyira jól sikerült, olyan sokan voltak kíváncsiak a szabadtéri vetítéseinkre (is), hogy úgy döntöttünk hagyománnyá tesszük. A tizedik Friss Hús éppen ezért 2022. június 2. és 8. között lesz a Toldi moziban és szabadtéri helyszíneken, nevezni pedig október 3-ig lehet. A meghosszabbított határidő november 1., de figyelem, a nevezési díj is növekedik.

A tizedik fesztiválra 2020. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmeket lehet nevezni, animációk esetében max. 20 perc, fikciós és dokumentumfilmek esetében pedig max. 40 perc hosszúságban. Idén is várjuk a nevezéseket az LMBTQ- és horrorszekcióba is.

A Friss Hús az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát Magyarországon. A fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. Ahogy a korábbi években és 2022-ben is, a vetítések mellett szakmai programok és pitchfórum is lesz a Friss Húson.

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. Idén a cannes-i filmfesztiválon vetítik Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmjét, amely a tavalyi Friss Húson mutatkozott be a hazai közönségnek. A Friss Húson vetített filmek gyakran kerülnek be Berlin, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába is.

A rövidfilmfesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

Nevezni az alábbi címen lehet: https://filmfreeway.com/festival/FrissHus