Megvan a 8. Friss Hús magyar zsűrije

Ismerjétek meg a 8. Friss Hús rövidfilmfesztivál magyar versenyprogramjának zsűritagjait!

Lisa Ogdie 2009 óta felel a Sundance Filmfesztivál rövidfilmes programjáért, ezen kívül a BAFTA Los Angeles Membership & Talent Development szekciójának is menedzsere. A Sundance-en már több mint 10 ezer kisfilmet szelektált és moderált beszélgetéseket, valamint a Torontói Filmfesztiválon, a Cannes-i Filmfesztivál American Pavilonjában, és a BAFTA Los Angeles-en is vett részt kerekasztalokon. Volt már zsűri többek között az amerikai SXSW-n, a szöuli Asiana Nemzetközi Filmfesztiválon és a Norvégiai Rövidfilmfesztiválon is.

Lisa Ogdie, Slava Doytcheva és Wouter Jansen

Slava Doytcheva tinédzserkorban kezdett színészkedni, bolgár filmekben voltak díjnyertes alakításai. Később a London Film Schoolban szerzett mesterdiplomát filmkészítésből, Whole és Heart of Lead című rövidfilmjei számos díjat nyertek és több mint 50 nemzetközi fesztiválon voltak láthatóak. A Whole nem mellesleg a tavalyi Friss Húson is megfordult, és a Queer Girls' Night Out szekcióban közönségdíjas is lett. A Berlinale Short Film Station, a Sarajevo Talents és a Locarno Filmmaker's Academy alumnája. Eggshells című projektjével a European Short Pitch győztese lett 2019-ben.

Wouter Jansen a Square Eyes nevű sales és fesztiválforgalmazó cég tulajdonosa, ami kiemelkedő "non-mainstream" filmeket igyekszik népszerűsíteni. A Go Short Nemzetközi Filmfesztiválnál 10 alkalommal vezette a program összeállítását. Wouter merész szerzői filmekkel foglalkozik és szorosan együtt dolgozik a filmkészítőkkel a sales és a terjesztési stratégiák kidolgozásában. Ennek köszönhetően számos olyan alkotás debütált és nyert már Cannes-ban, a TIFF-en, Berlinben, Locarnóban és Clermon-Ferrandban, amelynél ő is közreműködött. Wouter többek között a Le Fresnoy, a HEAD Geneva and Netherlands Film Academy-n tartott órákat, valamint az IDFA, Warsaw FF, True/False, Winterthur, VIS Vienna Shorts fesztiválokon moderált és vezetett workshopokat.

Támogatók
Partnerek
w-100