Teljes a 2022-es Budapest Debut Film Forum programja

A március 30. és április 1. között rendezendő esemény a sorozat- és filmtervek pitchfórumával, szakmai előadásokkal és az új magyar HBO-s sorozat, A besúgó premier előtti vetítésével várja az érdeklődőket a Margitszigeti Kristályban és a Cirko-Gejzír Filmszínházban.

Március 30-án indul a Budapest Debut Film Forum (BDFF) 2022-es kiadása. A március 30. és április 1. között megrendezett esemény célja, hogy elsőfilmes rendezők és producerek bemutathassák projektjeiket, tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban visegrádi régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező nemzetközi mentoroktól. Az ingyenes esettanulmányok és kerekasztalbeszélgetések keretében a koprodukciós lehetőségekről, a filmes marketingről, valamint A besúgó című magyar fejlesztésű HBO-s sorozat elkészítésének körülményeiről is szó lesz, a szakma nemzetközileg elismert képviselőinek előadásában. A meghívott előadók között van Ada Solomon (Arany Pálma és Arany Medve-díjas producer); Boris Pugnet (francia filmmarketing szakember); Marcin Lucaj (a New Europe Film Sales világforgalmazó képviselője), Klaudia Smieja-Rostworowska (Európa Fiilmdíjas és cannes-i Un Certain Regard-díjas  producer), Jakub Viktorin (a BDFF 2019-es győztese), illetve különleges prezentáció keretében mutatják be készítői (Závorszky Anna az HBO és Petrányi Viktória a Proton Cinema részéről) premier előtt A besúgó első két epizódját.

A BDFF a szokásos pitchfórummal zárul Április 1-jén, melynek idén először a sorozattervek is a részét képezik.

A rendezvény programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni ezen a linken lehet.

A programok helyszíne A besúgó-vetítés kivételével a Margitszigeti Ásványvíz-palackozó (Budapest, 1138, Margitsziget 23800)

A pitchfórumon bemutatkozó tervek:

Játékfilmek:

 • Bearwoman (Magyarország)
  rendező: Gyimesi Anna
  producer: Kocsó Ábel

 • Graffiti on the Wall (Grúzia)
  rendező + producer: George Varsimashvili

 • Inertia (Görögország)
  rendező: Alexandros Kostopoulos
  producer: Ioanna Soultani, Romanna Lobach

 • The Origin of the World (Magyarország, Németország)
  rendező: Nagy Borbála
  producer: Margarita Amineva-Jester

 • The World According to Klara (Csehország)
  rendező: Jiri Matousek
  producer: Pavel Vácha

 

Sorozatok:

 • Alchevsky's Mystery (Ukrajna)
  író: Maryna Dymshyts
  producer: Natalia Yakovleva

 • Cocoa with Water (Magyarország)
  író: Kalmár Lalita, Liter Zsófia
  producer: Szántó Gerzson

 • Killswitch (Szlovákia)
  író: Anastasia Hoppanová
  producer: Lukas Teren

 • The Great Trial (Magyarország)
  író: Németh Anita, Groó Diana
  producer: Ugrin Julianna, Groó Diana

 • Unconditional (Németország)
  író: Natascha Zink, Luisa Nöllke
  producer: Lea Neu

SZAKMAI PROGRAMOK

Március 30. 15:00-16:45 | Filmes marketingkampányokkal kapcsolatos esettanulmányok
Előadó: Boris Pugnet, Tiramisu marketingügynökség

Boris Pugnet több nemzetközi film marketingkampányán dolgozott a francia piacra. Előadásában néhány emlékezetes példát fog megmutatni arról, hogy lehet felépíteni egy film kampányát már a forgatás korai szakaszától kezdődően. Boris jelenleg saját, filmes marketingre specializálódott cégét, a Tiramisu-t vezeti. 

Március 30. 17:00-18:15 | Esettanulmány a koprodukcióról
Előadó: Ada Solomon

Ada Solomon elismert román filmproducer, több rangos nemzetközi fesztiváldíjjal (például két Arany Medvével és egy Ezüst Medvével) a háta mögött. Ada az európai koprodukciók felépítésével kapcsolatos kihívásokról fog beszélni, néhány saját példán keresztül. 

Március 30. 19:00-20:30 | A besúgó című sorozat (HBO) vetítése a Cirko-Gejzír Filmszínházban

Az HBO Magyarország régóta várt új saját gyártású sorozata április 1-jén debütál a szolgáltató új platformján, az HBO Maxon. A Budapest Debut Film Forum vendégeinek lehetősége lesz megnézni A besúgó első két epizódját angol felirattal a Cirko-Gejzír filmszínházban (Budapest, Balassi Bálint u. 15-17.) 

Március 31. 15:15-16:30 | Panelbeszélgetés az európai tartalmak finanszírozásáról
Vendégek: Marcin Lucaj, Klaudia Smieja-Rostworowska, Jakub Viktorin

Az elmúlt években nemcsak Európa, de az egész világ szembesült egy nagy erejű változással: felerősödött a globális streaming platformokra gyártott tartalmak tendenciája. Hogyan hat ez a változás az európai alkotások finanszírozására? Hogyan őrizhetők meg az európai szerzői filmek értékei a popkulturális termékek árnyékában? A beszélgetés résztvevői tapasztalt szakmabeliek, akik mindkét kérdéssel gyakran találkoznak.

Március 31. 16:50-18:00 | Esettanulmány A besúgó című HBO-s sorozatról
Előadó: Petrányi Viktória, Závorszky Anna

Az eredeti ötleten alapuló magyar sorozatot az HBO Magyarország fejlesztette a Proton Cinemával együttműködésben. Az esettanulmány ennek az izgalmas kollaborációnak a különböző szakaszait mutatja be. Petrányi Viktória számos díjnyertes magyar és nemzetközi film producer, Závorszky Annak pedig az HBO Magyarország executive producere.

Április 1. 13:00-15:00 | Pitchfórum 

A 2022-es BDFF résztvevői prezentálják az ötleteiket (öt nagyjátékfilm- és öt sorozatkoncepciót mutatnak majd be) a szakmabeli közönségnek és a vendégeknek a szokásosnál kötetlenebb, stresszmentes környezetben. A pitchfórumot Bánkúti Zsuzsa, független konzultáns vezeti, aki korábban a Match Factory-nél dolgozott.

Támogatók
Partnerek