Pitchfórum

Pitchfórum

A Friss Hús rövidfilmes pitchfórum célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben lévő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők / forgatókönyvírók / producerek). A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300.000 forintos pénzjutalommal jár.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Az ezredes a vörös nőért sír (korábban: Erős áll) c. filmje elkészült és bemutatkozott a 8. Friss Húson, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. Készül a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, K. Kovács Ákos a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült, 2018-as fesztiválon díjazott terv, a Branka jelenleg utómunka fázisban van, Turai Balázs Amok című animációs filmterve pedig fejlesztés alatt áll.

BEKÜLDENDŐ ANYAGOK:

  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis W​ord vagy PDF formátumban
  • rendezői filmográfia ​W​ord vagy PDF formátumban
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg, jpeg vagy PDF formátumban
  • aláírt nyilatkozat arról, hogy a pályamunka a pályázó saját szerzői műve, és nem sérti más szerzői jogát
  • rendezői koncepció (opcionális)

HATÁRIDŐ: 2021. január 30. éjfél

A beérkezett pályázatok közül várhatóan tíz filmtervet választunk ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

A prezentáció időpontja: 2021. május 28. péntek (a pontos időpontot a fesztivál közeledtével hirdetjük meg). Helyszíne: Toldi ​m​ozi.

A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot e-mail​-csatolmányként kérjük elküldeni a következő e-​mail​-​címre: veronika@frisshusbudapest.com

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e​-mail​-címét, valamint aláírt nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, ​és ​nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2021. április 2-ig megtörténik, az eredményéről minden pályázót e-mailben értesítünk.

DÍJAZÁS: a legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

EGYÉB FELTÉTELEK:

  • A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat.
  • Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.
  • A pályázatra történő nevezés ingyenes.

A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük.

A pályázattal kapcsolatos kérdések esetén a ​veronika@frisshusbudapest.com  e-mail címen lehet érdeklődni.