Zsűri

A MAGYAR VERSENYPROGRAM ZSŰRIJE

Luce Grosjean 2014-ben megalapította a Sève Films forgalmazó céget, amelynek célja a diákfilmek animációs fesztiválokon való népszerűsítése, valamint a fiatal tehetséges rendezők támogatása. 2017-ben társult a Miyu Productions-szel, hogy létrehozza a Miyu Distributiont, amely a fesztiválokon való forgalmazásra és az animációs filmek nemzetközi értékesítésére szakosodott. Az általa forgalmazott filmek közül négyet jelöltek Oscar-díjra, egyet pedig Césarra, és filmjei ismert nemzetközi sikerek. Cégét a UniFrance és a La Fête du Court Métrage 2020-ban a legjobb rövidfilm-forgalmazó cégnek járó díjjal tüntette ki. 2021-ben szerződtette első nagyjátékfilmjeit, a kanadai Felix Dufour-Laperrière Archipel című filmjét és a japán Koji Yamamura által rendezett Dozens of Norths című filmet.  Kurátora volt a franciaországi mozikban megjelent erotikus-trash rövidfilmes programnak, amely a "Plan cul la praline" nevet kapta.

Lenka Tyrpáková művészeti vezető, fesztiválprogramozó, fordító és fesztiváltanácsadó. 2005 és 2023 között a Karlovy Vary IFF programszervezőjeként és a válogatóbizottság tagjaként dolgozott, a közép- és kelet-európai filmművészetre fókuszálva. 2008 óta a Pragueshorts FF programozója. 2023-ban a Finále in Pilsen nemzeti filmfesztivál művészeti igazgatója lett, amely a nemzeti filmek legnagyobb kompetitív szemléje a Cseh Köztársaságban. Fesztiváltanácsadóként számos fesztivállal és intézménnyel dolgozik együtt. A European Film Academy tagja.

Tóth Barnabás filmrendező, forgatókönyvíró, színész, producer. 2003-ban párhuzamosan végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem producer és rendező szakán. 2005-ben Vonaton című filmjét Cannes-ban mutatták be, további 90 fesztiválon 30 díjat nyert. 2007-ben a Született lúzer című televíziós vígjátéksorozatot rendezte, ami az első, magyar forgatókönyv alapján készült HBO-sorozat volt. 2009-ben készült el első nagyjátékfilmje, a Rózsaszín sajt, amelynek rendezője, forgatókönyvírója és egyben főszereplője volt, világpremierjét Montreálban tartották. 2013-ban az Újratervezés című kisjátékfilmje a rákövetkező évben valósággal „robbantotta a világhálót” – egy hét alatt másfél millióan kattintottak rá. Susotázs című kisjátékfilmjét beválogatták a 2019-es Oscar-díj legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának 10 kisfilmet tartalmazó szűkített listájára. Ez a film egy hét alatt negyedmillió nézőt vonzott, 70 fesztiválon 26 díjat nyert. A rákövetkező évben Akik maradtak c. második nagyjátékfilmje megnyerte a Magyar Mozgóképszemlét, és Magyarország Oscar-nevezettjeként shortlistre került. Harmadik filmje, a Mesterjátszma a miskolci Cinefesten debütált közönségdíjjal, és 2023 végén mutatták be a mozik. 22 országban forgatott különböző televízióknak riport- és dokumentumfilmeket. A filmezés mellett a Momentán Társulat alapító tagja volt 20 évig, valamint 70 hangoskönyv és több száz szinkronszerep fűződik a nevéhez. Színészként és rendezőasszisztensként is rendszeresen felbukkan nemzetközi Produkciókban. Nős, három gyermek apja. Felesége, Lisztes Linda is a Momentán Társulat tagja, valamint állandó és legközelebbi munkatársa a filmekben.

Rimantė Daugėlaitė 2009 óta a Vilnius Nemzetközi Rövidfilmfesztivál vezetője, 2012 óta pedig a litván rövidfilmügynökség, a Lithuanian Shorts ügyvezető igazgatója. Rimantė ebben a minőségében a vállalat stratégiájáért és fejlesztéséért felel. Emellett ő felügyeli a rövidfilmek moziforgalmazását és beszerzését is. Rimantė több mint tíz éve dolgozik az audiovizuális ágazatban, és több audiovizuális kulturális és filmes promóciós projektet koordinált, valamint több litván rövidfilm producere is volt. R. Daugelaite európai és nemzeti audiovizuális és kulturális alapok szakértőjeként dolgozik. A Berlinale Talents, a MAIA Workshops és az Audiovisual Women Leadership alumnája, valamint az EWA Network tagja.

Luce Grosjean, Lenka Tyrpáková, Tóth Barnabás, Rimantė Daugėlaitė

MAGYAR JÁTÉKFILMRENDEZŐK EGYESÜLETÉNEK DELEGÁLT ZSŰRITAGJAI (MAGYAR VERSENYFILMEK)

Surányi András, Fésős András, Juszt Balázs

DIÁKZSŰRI

Kis Réka, Orbán Andor, Sajtos Erina

A NEMZETKÖZI VERSENYPROGRAM ZSŰRIJE

Aneta Ozorek a Kaboom Animációs Fesztivál művészeti igazgatója, amely egyablakos rendszerben mutatja be a legújabb és legjobb animációs filmeket. Az európai piacon filmes rendezvények, oktatási workshopok, kiállítások és fesztiválok kurátoraként és szervezőjeként széleskörű iparági tapasztalattal rendelkezik. A CEE Animation Pitching Forum (Csehország) rövidfilmes szekciójának vezetője, a Fachhochschule Salzburg (Ausztria) oktatója, valamint a REX Animation Festival (Svédország) és az Animela (India) igazgatótanácsának tagja. Ozorek hat gyermekkönyv illusztrátora, kerékpáros és a zine-ek szerelmese.

Lukács Péter Benjámin helyszíni hangkeverőként és hangdizájnerként dolgozik. Korábbi munkái között szerepel az Oscar-jelölt Testről és lélekről, a Rossz versek és a Solar Walk. Több mint egy évtizede a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hangdizájner oktatója. Péter 2015-ben kezdett el animációs rövidfilmeket gyártani producerként, kezdve Tóth Luca Superbia című filmjével. Azóta olyan sikereket ért el, mint az Arany Pálma-díjas 27, vagy az Annecy- és Szarajevo-díjas Amok. Péter 2018 óta a European Film Academy tagja.

Mia Avdagić Szarajevóban született és nőtt fel. A Szarajevói Filmfesztivál csapatának részeként ő a Talents Sarajevo Project koordinátora. Emellett részt vesz a Ponta Lopud Filmfesztivál szervezőcsapatában is. Dolgozott az APostLab Workshop projekt koordinátoraként is, és tagja az AJB DOC Fesztivál - Industry szervezőcsapatának. Mia több kisjátékfilmet készített, producerként négy játékfilmes darabon dolgozott. Producer volt a Gvozden Ilić által rendezett Heartbeat című kisjátékfilmben, amelynek premierje a 29. Szarajevói Filmfesztivál diákversenyprogramjában volt. Az Association of Film Workers of Bosnia and Herzegovina tagja.

Aneta Ozorek, Lukács Péter Benjámin, Mia Avdagić

A PITCHFÓRUM ZSŰRITAGJAI

Lukácsy György, Berkes Júlia, Vácz Péter

MAGYAR JÁTÉKFILMRENDEZŐK EGYESÜLETÉNEK DELEGÁLT ZSŰRITAGJA A PITCHFÓRUMRA

Rohonyi Gábor (Fotó: Gáti György)
Támogatónk
Partnereink
w-100