Zsűri

A MAGYAR VERSENYPROGRAM ZSŰRIJE

Slava Doytcheva tizenévesen ismerkedett meg a filmezés világával: bolgár filmekben szerepelt, alakítását több díjjal is elismerték. A London Film Schoolban tanult filmrendezést. A Whole és Heart of Lead című rövidfilmjeit több mint ötven nemzetközi fesztiválon vetítették, számos díjat nyert velük. Slava a Berlinale Short Film Station, a Sarajevo Talents és a Locarno Filmmaker’s Academy programjain is megfordult. Legújabb projektje, az Eggshells nyerte a 2019-es European Short Pitchet.

Nagy Borbála a Német Film- és Televíziós Akadémia (DFFB) rendező szakos hallgatója volt. Azóta Budapest és Berlin között ingázik. Legutóbbi kisfilmje, a Pannónia dicsérete számos elismerésben részesült: többek között megnyerte a tavalyi Friss Hús fődíját, a magyar filmkritikusok díját és a Német Kisfilmdíjat is. Bori jelenleg két nagyjátékfilm-tervet fejleszt.

Moritz Lehr 2013 óta az Interfilm Berlin szervezője. Számos turnén részt vett különböző zenei előadókkal, készített zenei videókat, rövid dokumentumfilmeket valamint installációkat. Moritzot a DIY-kultúra, a művészet, a zene és média területén szerzett tanulmányai végül a rövidfilmhez vezették, ahol a narratív perspektívák, a dokumentarista megközelítések és az esszéista formák ellentmondásai körül felmerülő kérdéseket vizsgálja.

Slava Doytcheva, Moritz Lehr, Nagy Borbála

A NEMZETKÖZI VERSENYPROGRAM ZSŰRIJE

Zachar Balázs, tizenöt év film és médiajogi gyakorlat után 2018 óta dolgozik producerként. Azóta több projekten dolgozott a Proton Cinemával, számos rövidfilmet készített, amelyek közül a Szünet (r: Kölcsey Levente) 2020-ban Locarnoban mutatkozott be. Producerként első játékfilmje, a Kis Hajni rendezésében készült Külön Falka 2021-ben a Karlovy Vary filmfesztiválon debütált. Az EAVE producer workshop (2018) végzett hallgatója.

Lakos Nóra a Gyerekfilm Akadémia alapítója, a Filmjátszó oktatója, a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál igazgatója. Filmrendező. Számos rövidfilmet, dokumentumfilmet és tv sorozatot rendezett, több nemzetközi díjat nyert alkotásaival. Első mozifilmjét, a Hab című romantikus vígjátékot 2020-ban mutatták be.

Henning Backhaus, a drezdai születésű filmrendező Michael Hanekétől tanult filmkészítést a Bécsi Filmakadémián. 2013-ban 16 és 35 mm-es filmre forgatta első filmjét, a Local Heroes-t. 2013 és 2018 között rendezőasszisztens a Bécsi Operában, de dolgozott Terrence Malick mellett is az Egy rejtett élet című filmben. 2020-as rövidfilmje, a Friss Húson is vetített A világ legjobb zenekara többek között Max Ophüls-díjat is nyert.

Zachar Balázs, Lakos Nóra, Henning Backhaus
Támogatók
Partnerek