Rendező

Szederkényi Bella

Blokk

Játékidő

5 perc

Ahány király, annyi mese - A bújócskakirály

Blokk:
Rendező: Szederkényi Bella
Játékidő: 5 perc
Műfaj: Animáció

A Bújócskakirály legkedvesebb elfoglaltsága a - hát mi más - bújócska! Rendre megtréfálja az embereket avval, hogy eltűnik, elbújik, s bottal üthetik a nyomát, épp, mikor a legnagyobb szüksége lenne rá a családjának és a népének! Ez így nem mehet tovább! Vajon mit talál ki a furfangos nép, hogy megleckéztesse a hóbortos Bújócskakirályt?

Simon Réka Zsuzsanna erdélyi írónő könyve kiválónak bizonyult filmes adaptációra: egy nagyon humoros, friss, bájos animációs film kerekedett ki a meséből. A sorozat koncepciója szerint királyaink nem az átlagos mesékből ismert, bölcs és megfontolt uralkodók. A mi királyaink közül mindnek van valamilyen furcsa szokása, majdnem mindegyik király hibázik, furcsa rendeleteket hoz, sőt, néha megbántják azokat, akik szeretik őket. Nagyon is esendő uralkodók a mi királyaink - de ott lapul bennünk a
jóság, és készek változtatni, megváltozni. Éppen ezért nagyon szerethetőek a mi hóbortos királyaink, és éppen ez az üzenet - a hibáink beismerése, és a változtatásra, a javításra való fogékonyság - az, ami humorba csomagolva fontos lehet a gyermekek, kisiskolások részére is.

A blokk többi filmje