Meglepő, megható és kacagtató történetek a Friss Hús nemzetközi programjában

Meglepő, megható és kacagtató történetek a Friss Hús nemzetközi programjában

Elindult a jegyvásárlás a május 30-án kezdődő Friss Hús filmfesztivál vetítéseire, amely magyar rövidfilmes premierekkel, nemzetközi versenyprogrammal, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal várja az érdeklődőket.

Nyilvános a nemzetközi versenyprogram. A változatos műfajú válogatásban négy blokkban összesen 21 film lesz látható: kisjátékfilmek, animációk, dokumentumfilmek, sőt dokumentum-animációk is.

Meglepő, megható és kacagtató történetek, különleges sorsok: a tűzoltóság kiképzési gyakorlatán az áldozat szerepét alakító színésznő (Hollywood), egy kéjsóvár idős hölgy (Peeping Mom), a férfi által kizökkentett apáca (Nun or Never!), a fitymaszűkülete miatt szorongó férfi (Verstümmelt), fellázadó kirekesztettek (Big Bang) és a mariupoli inváziót átélő kislány (Mariupol. A Hundred Nights) – a Friss Hús fesztivál nemzetközi versenyprogramjának szereplői közt átlagembereket és hírességeket is találunk, a társadalom számkivetettjeit, fényűző és irigyelt életet élő szerencséseket, művészeket, sportolókat, menekülteket, gyerekeket és időseket egyaránt.

Az idei program 21 külföldi filmet sorakoztat fel sokféle műfajban. Az év legjobb nemzetközi rövidfilmjeiből álló gazdag válogatásban lesznek animációk, dokumentumfilmek, játékfilmek – történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek és szatírák is. A teljes program itt böngészhető. A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, június 5-én hirdetjük ki.

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Puskin moziban és a Városházán, ahol szabadtéri vetítésekkel várják a közönséget. A legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülünk.

A Friss Hús vetítéseire május 16-án kezdődik a jegyértékesítés a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén.

Idén először országos a Friss Hús: a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és a szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket, ők is május 16-án kezdik meg a jegyértékesítést.

Nemzetközi versenyfilmek:

A Kind of Statement (r.: Stephen Vuillemin)

Aaah! (r.: Osman Cerfon)

Basri & Salma in a Never-Ending Comedy (r.: Khozy Rizal)

Big Bang (r.: Carlos Segundo)

Bolero (r.: Nans Laborde-Jourdàa)

Even Though It's Night (r.: Guillermo García López)

Hollywood (r.: Leni Gruber, Alex Reinberg)

Human Resouces (r.: Trinidad Plass Caussade, Titouan Tillier, Isaac Wenzek)

Killing Bagheera (r.: Muschirf Shekh Zeyn)

Mariupol. A Hundred Nights (r.: Sofiia Melnyk)

Mutilated (r.: Lukas Ignaz Halder)

Nun or Never! (r.: Heta Jäälinoja)

Peeping Mum (r.: Francis Canitrot)

The Family Portrait (r.: Lea Vidakovic)

The Miracle (r.: Nienke Deutz)

The Nominees (r.: Birutė Kapustinskaitė)

The Tadpole Trilogy (r.: Leonard Giovenazzo)

The Voice of Others (r.: Fatima Kaci)

Through Gloom (r.: Arnas Balčiūnas)

Totems (r.: Arthur Cahn)

White Ant (r.: Shalini Adnani)

Támogatónk
Partnereink
w-100